cartii · leda · recenzie · vampirii

Recenzie: Jurnalele Vampirilor – Intoarcerea: Suflete-umbra de L.J.Smith

*Aceasta carte am primit de la editura Leda pentru recenzie. Multumesc mult!

Da, da, da…stiu. A  aparut cartea de ceva timp si eu doar acum am citit-o. Imi asum vina. Acum va intrebati de ce nu am citit-o mai repede nu? Ei bine, stiti senzatia aceea cand vrei sa citesti o carte si intotdeauna iti cade in mana alta? Ei bine, asa am patit eu.

Dupa ce am citit primul volum din ciclul Intoarcerea (JV5), ei bine, dupa aia, chiar am asteptat sa vad ce se intampla mai departe, dar cumva, am tot amanat ca sa-l citesc.  Dar cum in toiul exemenelor, am avut nevoie de putina relaxare, si cum mi-a fost dor de Jurnalele Vampirilor (nu ma uit la serial) asa ca m-am decis sa o citesc.

Bine, dupa cum stiti, Stefan este incarcerat in Dimeniunea Intunecata, iar Elena, proaspata intoarsa din mortii, cu niste puteri paranormale, decide sa intra chiar si in locul cel mai intunecat al iadului, doar ca sa-l gaseasca. Asa ca porneste impreuna cu Damon, Bonnie si Meredith in Dimensiunea Intunecata in cautarea cheii lui Shnichi si Misao, cu care pot sa-l deschida celula lui Stefan.

Pentru cei care nu stiu, Shinichi si Misao sunt niste kitsuni, spirite vulpi malefice din Japonia, care au creat un adevarat haos in Fell’s Church.

Pot sa zic ca per total chiar mi-a placut aceasta carte. E adevarat ca Elena m-a enervat la maxim, dar asta sa nu va inspaimante. Nici in primel volume nu prea mi-a placut de Elena, dar se pare ca in noul ciclu reuseste sa ma scoata din sarite si mai tare.

Dar trecand peste acest lucru, chiar recomand sa citit cartea, mai ales cei care sunteti fani ai seriei, cu siguranta va va placea.

Se stie ca personajul meu favorit al seriei este Bonnie (daca nu ati stiut, atunci v-am zis acum), dar dupa ce am terminat cartea, intr-una repetam „Ce s-a intamplat cu tine Bonnie?”….Din fata „tare” (ca sa zic asa) din primele volume, a devenit una plangacioasa si nu intelegeam (nici acum nu inteleg) de ce intotdeauna lesina?

In fine, trecand si peste asta, ma bucur ca mai spre final a lasat la o parte „lesinatul” si am reusit sa recunosc in ea, o scatnteie din ceea ce a fost in volumele anterioare.

Aceasta carte pune mai mult accent pe relatia Elena-Damon (deci fanii Delenea sa nu o ratati).

Sincer nu prea am inteles-o pe Elena, daca asa de mult o iubeste pe Stefan, de ce e tinea dupa Damon ca si un catelus.

Cartea are destula actiune, deci nu m-am plictisit de ea, la un moment dat chiar ma intrebam oare ce se intampla mai departe, a fost cateva momente cand m-a apucat rasul la unele faze, mai ales la cateva replici ale lui Meredith.

Finalul oarecum m-a surprins, nu o sa va dau spoilere, ca nu ar fi frumos din partea mea, dar pot sa zic, ca chiar ma asteptam nu ma asteptam la lucrul asta. Dar totusi, acum vreau sa citesc urmatorul volum, vreau sa stiu ce se intampla cu Damon (ups, aproape v-am zis ceva).

Cum am mai zis, Cei care ati citit primele volume ale seriei nu trebuie sa o ratati pe acest volum, iar cei care nu au citit inca seria, ce mai asteptati, mai ales ca au aparut si cu revista Bravo la un super pret. Asa ca puneti  manutele frumos si va apucati sa cititi cat mai repede.

Titlu: Suflete-umbra (Jurnalele Vampirilor – Intoarcerea #2) (JV6)
Titlu original: Shadow Souls ( The Vampire Diaries – The return #2) (TVD6)
Autor: L.J.Smith
Pagini: 635
Editura: Leda
Traducere: Mirella Acsente
Punctaj: 3/5
Comanda aici.

3 gânduri despre „Recenzie: Jurnalele Vampirilor – Intoarcerea: Suflete-umbra de L.J.Smith

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s