cartii · leda

Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea, de James Patterson şi Chris Tebbetts la editura Corint Junior

Precomanda

Hmmm…  Vreo idee cumva??

În curând, la Editura CORINT JUNIOR, Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea, de James Patterson şi Chris Tebbetts, una dintre cele mai amuzante cărţi pe care ai pus vreodată mâna! Cu ilustraţii originale, pline de haz!

Dacă eşti “încarcerat” la generală – sau o să fii curând –, cartea asta te-ar putea ajuta să supravieţuieşti.
Mai mult, o să te prăpădeşti de râs la fiecare pagină.
IA VEZI CUM E!
Uneori, cele mai naşpa zile din viaţa lui Rafe Khatchadorian au fost chiar bune.
Alteori, proaste.
Dar, în general, au fost teribil de amuzante.
CONVINGE-TE!

* * *

Rafe Khatchadorian este în clasa a şasea şi se confruntă cu numeroase probleme. Din fericire, împreună cu prietenul lui cel mai bun, Leonardo Taciturnu, a conceput planul perfect ca s-o scoată la capăt: Operaţiunea RAFE! Reguli Abolite Fără Ezitare!
Concret, Rafe are de gând să încalce toate regulile din Regulamentul de ordine interioară al Şcolii Generale Hills Village.

Pe scurt, povestea lui absolut incredibilă este următoarea:

 • înfruntă şi o înfrânge pe diabolica lui profă supranumită Doamna Dragon,
 • îşi vinde sufletul teroristului şcolii, şi tot el îi plăteşte dolar după dolar,
 • se luptă cu un trântor adevărat, de mai multe ori,
 • pune ochii pe cea mai simpatică fată din şcoală,
 • face afaceri cu suc şi dă faliment
 • îi răneşte intenţionat-din-greşeală pe toţii oamenii la care ţine.

În cele din urmă lucrurile o iau total razna, iar Rafe trebuie să se hotărască: Îşi doreşte victoria cu orice preţ? Sau este gata să facă faţă regulilor şi adevărurilor pe care le-a tot evitat până acum?

NĂZBÂTII ŞI UMOR ÎNTR-O CARTE PE CARE NU TREBUIE SĂ O RATEZI!

* * *

“Rafe e băiatul rău cu un suflet de aur.” – A.J. Jacobs, New York Times Sunday Book Review

“Ilustraţiile fermecătoare şi un antierou haios şi nebunatic, dar cu care te identifici imediat, au drept rezultat o carte absolut irezistibilă!”  – Family Circle

Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea este cartea lui James Patterson cu cele mai multe reeditări.

 • New York Times bestseller (se află pe locul 1 încă de la apariţia sa şi continuă să rămână în top la un an după publicare)
 • tradusă în 18 limbi
 • recomandată de School Library Journal
 • în curând, film produs la Hollywood

* * *

James Patterson a fost ales de copiii din Statele Unite ale Americii ca Autorul Anului în 2010, în cadrul Children’s Choice Book Awards. Multe dintre cărţile sale au devenit bestselleruri internaţionale, printre care seriileMaximum RideVrăjitor şi vrăjitoareDaniel X, carteaMed Head şi seria de romane poliţiste al cărei personaj principal este Alex Cross. Scriitorul locuieşte în Florida.

Chris Tebbetts este autorul mai multor cărţi pentru copii, printre care şi seria fantasy şi de aventuri The Viking.

Laura Park, cunoscută ilustratoare, a făcut desenele pentru această carte. Locuieşte în Chicago împreună cu animalul ei de casă preferat… un porumbel.

Pentru mai multe informaţii despre autor şi cărţile sale vizitaţi site-ul  www.jamespatterson.com .

10 gânduri despre „Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea, de James Patterson şi Chris Tebbetts la editura Corint Junior

 1. Am cumpărat cartea şi mi-au plăcut extrem de mult primele 50 de pagini pe care le-am citi pe nerăsuflate. Este adevărat că anii mei de şcoală generală au fost foarte demult în timp dar, aşa cum Patterson, autorul, a reuşit s-o scrie din memorii şi imaginaţie, aşa şi eu relaţionez la această carte. Urmează să scriu, sper, cât mai curând şi un articol despre James Patterson – un autor complex, care reuşeşte să fie convingător atât în cărţile poliţiste cât şi în cele pentru copiii

  Apreciază

  1. Ma bucur ca ti-a placut. Chiar m-am surprins cand am citit-o si eu si m-a acaparat atentia. Sincer aveam unele restrictii, nu ca nu mi-ar placea cartile pentru copii, dar sincera sa fiu nu am mai citit de mult timp astfel de carti. A trevut ceva timp de cant am terminat generala. dar citind cartea m-a facut sa reamintesc cum eram atunci si am devenit putin nostalgica.

   Apreciază

   1. Da, cred ca pe fiecare dintre noi ne prinde nostalgia cand ne gandim la anii de scoala. As vrea sa-mi cer scuze ca v-am tutuit la inceput. De fiecare data cand raspund la comentarii sunt in dilema, oare acum cum sa raspund, sa tutuiesc comentatorul sau nu.

    Apreciază

   2. Chiar te rog să mă tutuieşti în continuare. Eu sunt pe principiul că nu prin asta se vede respectul, iar aici pe net vreau să cred că spiritul meu este încă tânăr :)) Adică degeaba citesc eu Generala cei mai naşpa ani din viaţa mea? :)) Eu sunt Roxana.

    Apreciază

   3. Imi pare bine, eu sunt Simona, dar cred ca o sti deja.
    Ai dreptate, spiritul ramana intotdeauna tanar, nu conteaza varsta. Acum ce carte citesti?

    Apreciază

   4. Cred că le-am frunzărit pe toate cele despre care am scris în Peregrin 1, Peregrin 2 şi va mai urma un articol Perigrin 3, probabil, ca să termin de scris despre tot ceea ce am achiziţionat. Totuşi din toate am reuşit să citesc cel mai mult din Generala… sunt pe final (adică ultimele pagini la Trandafiri de Leila Meacham. Este o saga de familie care mi-a fost recomandată de o tânără pe care o citesc cu drag, Sayuki’s blog. Îmi place cartea şi mă bucur că am citi-o. Mi-a amintit de romanele de familie pe care le-am citit în tinereţe – Cronică de familia (Petru Dumitriu sau Triptic de Lucia Demetrius. În plus este vorba şi de o frumoasă poveste de iubire.

    Apreciază

   5. Eu in ultima vreme am ctit doar fantasy sau distopii, chiar mi-ar placea sa citesc acum ceva in care nu exista supranatural.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s