cartii · leda · recenzie · vampirii

Recenzie: La jumătatea drumului spre mormânt de Jeaniene Frost

* Carte primita de la editura Leda pentru recenzie. Multumesc mult.

Descriere:

Catherine Crawfield, pe scurt doar Cat, este o fată de 22 de ani, este pe jumătate moartă şi pe lângă mai şi vânează vampiri.

Mama ei a fost violată de un vampir şi din acest abuz, a rezultat ea şi ca să-şi aline cât de cât suferinţa mamei devine un ucigaş a morţilor vii, ceea ce nu i se pare un lucru rău din moment ce şi ea urăşte vampirii la fel de mult ca mama ei.

Într-o noapte ea încearcă să omoare un vampir, însă acesta se dovedeşte a fi foarte puternic şi Cat este capturată de acesta. Ea este obligată să intre într-un parteneriat cu Bones, iar el o ajuta cu antrenamentul şi o învaţă tot ceea ce ştie el despre vampiri.

Încetul cu încetul, Bones reuşeşte să o convingă că poate nu toţi vampirii sunt atât de malefici precum a crezut ea iniţial, dar când nişte asasini pornesc pe urmele celor doi, lucrurile se complică, temându-se pentru mama ei, care dacă va afla că s-a „combinat” cu un vampir o va renega pentru totdeauna, dar  îi este frică şi de propriile sale sentimente pentru Bones. Oare ce se va întâmpla la final când toate lucrurile vor ia o întorsătură neaşteptată iar ea este nevoită să intre într-o luptă unde nu este prea sigură că va ieşi cu viaţă.

 

Recenzie:

Am auzit lucruri foarte bune despre carte, şi oarecum îmi era teamă să o citesc, îmi era frică că mă va dezamăgi. Dar s-a întâmplat exact contrariul, m-a surprins în mod plăcut. Nu mă aşteptam sincer să-mi captiveze atenţia aşa de mult încât mă trezeam pe la ora 3 noaptea cu cartea în mâna citind fiindcă nu o puteam lăsa din mână.

Are o acţiune foarte alertă, personajele fac întotdeauna ceva aşa că nu m-am plictisit nici o clipă.

Mi-a plăcut de Cat, este un personaj foarte puternic care nu se plânge dacă cinvea încearcă să o omoare sau în cazul ei, să înfingă colţii în gâtul ei. A devenit una din eroinele mele preferate.

Când s-a întâlnit cu Bones abia aşteptam să se întâmple ceva, puteam observa de la un kilometru că exista o atracţie între ei chiar dacă nici unul nu vroia să accepte. Cartea este specificată ca fiind +18 dar cei care au citit Georgina Kincaid care este specificată ca +16 pot sa citească fără tragere de inima, nu sunt aşa de multe scene hot ca şi în Georgina.

OneGrave-SbBlogMi-au plăcut toate personajele, chiar şi cele malefice, autoarea a reuşit să aşterne pe hărtie o poveste care chiar merită citită şi a creat personaje care nu erau enervante sau plictisitoare. Cei malefici erau malefici, iar cei buni erau buni. Scenele de luptă sunt detaliate, eu m-am simţit parcă luptam alături de Cat.

Bones mi-a câştigat simpatia foarte repede şi îmi plăceau conversaţiile între el şi Cat, mai ales comentariile sarcastice.

Din carte nu lipseşte nici umorul, la unele faze am râs cu lacrimi de nu mai puteam, bine că nu m-a văzut nimeni, altfel mă credeau nebună. Cine mai râde cu o carte în mâna la ora 2 noaptea?

Scenele finale m-au surprins foarte mult. Când credeam că lupta s-a terminat, Cat a mai intrat în alta luptă şi tot aşa mai departe.

Ultimul capitol a fost cea care m-a determinat că TREBUIE să citesc cât mai repede volumul doi, nu poate autoarea să ma lase în ceaţa şi să nu aflu ce se întâmplă cu Cat si Bones. Noaptea trecută tot la asta mă gândeam după ce am terminat cartea, „acum ce se întâmplă cu ei doi, vreau să aflu cât mai repede”.

Eu recomand această carte/serie. Cine doreşte o carte cu personaje bine conturate, tipi hot, acţiune alertă, umor şi comentarii sarcastice nu mai trebuie să caute, tocmai a găsit cartea perfectă. Deci nu mai staţi pe gânduri cum am făcut eu la început.OneGrave-SbBlog

                Ce mi-a plăcut: Cat, Bones, acţiunea alertă, finalul

                Ce nu mi-a plăcut: –

 

Titul: La jumătatea drumului spre mormânt ( Vânătoare nocturnă #1)
Titlu original: Halfway to the grave ( Night Huntress #1)
Autor: Jeaniene Frost
Editura: Leda
Pagini: 478
Traducere: Ligia Caranfil
Punctaj: 5/5
Comandă aici.
Coperta originală:
 

Un gând despre „Recenzie: La jumătatea drumului spre mormânt de Jeaniene Frost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s