cartii · Rao · recenzie

Recenzie: Setea de Carrie Jones

setea*Carte primită de la o prietenă.

Descriere

După moartea tatălui vitreg al Zarei, ea este nevoită să se mute cu bunica ei într-un mic orăşel friguros în Maine. Ea se simte pustiită după moartea tatălui şi crede că viaţa nu va mai fi niciodată la fel.
Dar problemele o urmăresc şi în Maine, deoarece exact în ziua în care a murit tatăl, ea este urmărită de un „om” misterios îmbrăcat în negru, iar acest „om” apare şi în Maine.
Acest urmăritor se adevereşte a fi un spiriduş, mai exact regele spiriduşilor, care îşi caută regina. Atunci când regele nu are de partea sa o regină mai mult timp, acesta are o singură dorinţă: să-şi satisfacă setea de sânge uman iar când încep să dispară băieţi adolescenţi, Zara ştie că ceva nu este în regulă.
Ea reuşeşte să facă prieteni, dar aceştia nu sunt chiar atât de umani precum par. Se pare că nu doar spiriduşi trăiesc în Maine. Ea se îndrăgosteşte de Nick, un metamorf care se poate preschimba în vârcolac, şi cu ajutorul lui, Zara află secretele ascunse al orăşelului unde niciodată nu se întâmplă nimic.
Zara ştie că în curând se apropie o lupta cu spiriduşii deoarece regele se apropie din ce în ce mai mult iar dacă reuşeşte să o preschimbe, ea îşi va pierde sufletul şi pe Nick pentru totdeauna.

Recenzie:

Mi-a fost dor de o carte cu zâne, dar cum nu mai aveam cărţi necitie cu zâne în bibliotecă, am decis să dau o şansă spiriduşilor.
Nu am mai citit cărţi cu spiriduşi, dar pot să spun că această carte mi-a plăcut foarte mult. Chiar nu mă aşteptam, recunosc că m-am lăsat puţin descurajata de recenziile de pe Goodreads unde unii nu prea au laudat-o. Dar mă bucur că m-am ambiţionat să o citesc, a fost ceva nou, a fost un „fresh air”.
Pot să spun că această carte este un fel de introducere în poveste, şi sunt sigură că din următorul volum vom afla mai multe lucruri despre spiriduşi.
Mi-a plăcut de Zara, a fost o eroină perfectă pentru această carte, mi-a plăcut că nu dramatiza lucrurile şi a ştiut să rămână puternică când regele o chema la el.
zaraFiecare capitol are titlul unei fobii, ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Eroina noastră este „obsedată” de fobii, enumerând fobiile în ordine alfabetică o ajută să rămână calmă. Ştiu, sună ciudat, dar mie mi-a plăcut acest lucru.
Mi-au plăcut toate personajele, chiar şi spiriduşii, doar Nick m-a deranjat puţin, mai ales când a aflat secretul Zarei şi el a reacţionat ca un cretin, dar mai spre final a revenit puţin.
Finalul a fost destul de interesantă, mi-a plăcut lupta cu spiriduşii, şi am fost puţin surprinsă de un secret pe care o avea mama Zarei.
Autoarea chiar m-a surprins în mod plăcut, are un mod captivant de a scrie, cartea nu este o capodoperă dar a reuşit să mă ţină în suspans şi nu m-am putut dezlipit de ea, rar mi se întâmplă aşa ceva cu o carte. Nu m-am plictisit nici o clipă şi după ce am terminat-o eram foarte curioasă oare ce se va întâmpla în următorul volum.
Celor care îi plac cărţile cu zâne, nu trebuie să rateze această carte, chiar dacă aceasta carte nu este tocmai cu zâne ci cu spiriduşi. Ideea cărţii mi se pare originală şi cu siguranţă voi citi volumul al doilea, poate în engleză dacă nu o să mai am răbdare până apare la noi.

„Cu toţii avem temeri nu-i aşa? Dar câţi dintre noi au teama mea? Destui, se pare. Fiindcă există un nume pentru ea.
Autofobia.
Teama de sine însuşi”
                                                                                              (Zara)

Ce mi-a plăcut: povestea, atitudinea Zarei, Issie, bunica Betty

Ce nu mi-a plăcut: Nick, MeganOneGrave-SbBlog

Titlu: Setea (Setea #1)
Titlu original: Need (Need #1)
Autor: Carrie Jones
Pagini: 283
Editura: Rao
Traducere: Graal Soft
Punctaj: 4/5
Comandă aici si aici.
Coperta originală.

5 gânduri despre „Recenzie: Setea de Carrie Jones

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s