cartii · Provocarea verii · recenzie

Recenzie: Nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi

Acest post face parte din Provocarea verii.

*Carte oferită de editura Herg Benet pentru recenzie. Mulţumesc mult.

Descriere oficială:

“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”
***
Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.
Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.
Live fast, die young, bad girls do it well.

Recenzie:

Descrierea pare într-un fel interesantă nu? Da, şi mie mi-a plăcut de aceea am fost foarte bucuroasă când editura mi-a oferit un exemplar din carte pentru recenzie.
Nu eram familiarizată cu stilul autoarei deoarece nu am citit până acum nicio carte scrisă de ea aşa că nu ştiam la ce să mă aştept.
După ce am intrat în atmosfera cărţii am constatat că această carte nu este precum mi-am imaginat-o. Personajele sunt nişte copii care îşi trăiesc viaţa fără limite. Sex, droguri, incest, petreceri de aceea nu prea recomand cartea persoanelor sub 16 ani, chiar dacă protagonista cărţii este o fată de 13 ani.
Dar să vorbim puţin despre cartea în sine.
Nymphette_dark99 este o carte întunecată şi sărită de pe fix. Serios, nu am mai citit o carte aşa dark de ceva vreme. Ne este dată o fata de 13 ani, Vicky care nu este o fată tipica de vârsta ei. Citind despre viaţa ei, am constatat că nycomportamentul ei de bad girl s-a declanşat în urma a mai multor întâmplări, poate chiar şi din cauza anumitor persoane.

Vroiam să aflu mai multe despre ce se ascunde de fapt în adâncul sufletului lui Vicky dar parcă un zid nu m-a lăsat să aflu mai multe despre ea. În unele momente mi s-a părut mai matură decât este, despre comportament vorbesc, însă să nu uitam ca are doar 13 ani şi acest lucru se poate observa la un moment dat deoarece sunt pasaje în care gândeşe chiar ca o copilă şi face lucruri fără să se gândească. Ceea ce vreau să zic este că mi-ar fi plăcut să văd treptat o maturizare a personajului dar din păcate eu nu am constatat acest lucru.
Cartea este bine scrisă, îţi poate acapara atenţia şi se citeşte uşor, se vede ca autoarea s-a axat doar asupra personajului principal care trece prin multe peripeţii în cursul unei singure nopţii.
Eram curioasă în legătură cu Întâmplarea deoarece Vicky întotdeauna vorbea despre ea, într-un fel mă aşteptam la genul ala de lucru dar nu eram sigură de ea, oricum, autoarea are imaginaţie nu-i glumă.
În legătură cu Vicky, câteodata m-a enervat destul de tare, poate datorită faptului că mi se părea uneori prea crazy, dar şi cartea în sine este crazy and twisted în sens bun. Eu nu m-am plictisit de carte, îmi amintea de filmul Thirteen şi cred ca voi încerca şi alte cărţi scrie de Cristina Nemerovschi.

” Mâine o sa fim împreună. O să fie cea mai tare zi din viaţa noastră. O să fie. Mâine. Vai, cum poate să sune. Mâine.
(Vicky)

Ce mi-a plăcut: descrierea, subiectul cărţii, acţiunea.
Ce nu mi-a plăcut: comportamentul uneori prea copilăroară a lui Vicky, lipsa evoluţiei personajului.

Punctaj: 3,5/5

Titlu: Nymphette_dark99
Autor: Cristina Nemerovschi
Editura: Herg Benet
Pagini: 344
Comandă aici.

7 gânduri despre „Recenzie: Nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi

  1. E interesant ca actiunea are loc in Brasov 🙂
    Daca personajul ar avea o varsta mai mare probabil as fi mai tentata sa citesc aceasta carte. Nu de alta, dar si asa cartile pentru tineri uneori sunt pline de personaje mult prea copilaroase in gandire, e mai bine s anu imi fortez singura mana :))

    Apreciază

    1. Da, te inteleg. In legatura cu cartea, personajul principal este o copila de 13 ani deci m-am asteptat ca sa nu se comporte ca si un om matur. Oricum, cartea a fost destul de bine scrisa.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s