cartii · leda · recenzie

Recenzie: Fete strălucitoare de Lauren Beukes

Fete_stralucitoare*Carte oferită de editura Leda pentru recenzie. Mulţumesc mult!

Descriere:

În Chicago, în perioada Marii Crize, Harper Curtis găseşte cheia unei case care îi permite să călătorească în timp. Dar curând descoperă că acest privilegiu are şi un preţ. Trebuie să le ucidă la momentul potrivit pe „fetele strălucitoare”: acele tinere excepţionale, cu un potenţial extraordinar, pe care la caută în călătoriile lui prin timp. Harper le vizitează în diferite perioade ale vieţii lor, marcându-le destinul şi lăsând lângă cadavrele acestora câte un obiect misterios, până când, în 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravieţuieşte şi porneşte în urmărirea lui.

Hotărâtă să-l găsească pe ucigaş pentru a-l da pe mâinile justiţiei, Kirby ajunge să lucreze la Chicago Sun-Times alături de Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere. Pas cu pas, această fată strălucitoare se apropie de confruntarea finală şi de imposibilul adevăr

Recenzie:

Ce m-am bucurat de această carte când am deschis coletul de la Leda. Nu mă aşteptam la ea ( bine, admit, totuşi speram că poate, poate o voi primi).

Mi-a plăcut de la bun început descrierea cărţii, călătorie în timp + ucigaş în serie = un thriller foarte promiţător. Se pare ca nu am greşit spunând asta, cartea a fost foarte interesantă, m-a captivat din plin, vă daţi seama, citeam dimineaţa, noaptea, pur si simplu nu o puteam lăsa din mână.

Am avut parte de o surpriză plăcută când am constatat că multe personaje au un rol important în poveste.ShiningGirls_Stills_OneDarnleyRoad.

Kirby este în căutarea unui ucigaş care a încercat sa o ucidă cu anii în urmă.

Harper, ucigasul simte nevoia să ucidă ‘fetele strălucitoare’ deoarece Casa îi cere, Casa îl ajuta, cu ajutorul lui el călătoreşte în timp, şi aşa el devine imposibil de prins.

El este un adevărat psihopat, şi sincer speram ca la un moment dat să comită o greşeală şi să fie prins.

Cartea este narată din perspectiva a mai multor personaje, iar crimele sunt descrise foarte detaliat, Când am ajuns la partea în care Kirby este atacată de Harper m-a cuprins un sentiment de ură faţă de el iar această ură a persistat până la finalul cărţii.

Autoarea are o imaginaţie foarte dark, a  reuşit să creeze o poveste foarte captivantă şi bogată în detalii iar crimele sunt foarte sângeroase.

Să ştiţi că au început să-mi placă thrillerele aşa că nu vă miraţi dacă în viitorul apropiat veţi găsi pe blog mai multe recenzii ale cărtilor de acest gen.

Însa revenind la Fete strălucitoare, trebuie să o citiţi şi voi deoarece chiar este un thriller care sparge toate tiparele.

„…Drogurile n-au pic de înţelegere, nici pentru dragoste sau familie, şi categoric nici pentru frica. Pune drogul şi diavolul să lupte unul cu altul în ring şi drogul o să învingă. De fiecare dată.”
  (Mal – pag. 203)

Ce mi-a plăcut: povestea, personajele, ideea călătoriei în timp

Ce nu mi-a plăcut: finalul deschis

Punctaj: 4,5/5

Titlu: Fete strălucitoare
Titlu original: The shining girls
Autor: Lauren Beukes
Editura: Leda
Pagini: 415
Traducere: Cristina Jinga
Comandă aici.
Coperta originală:
 
 

2 gânduri despre „Recenzie: Fete strălucitoare de Lauren Beukes

  1. Mi-am luat cartea la precomanda, insa inca nu am citit-o. Am vrut sa o iau azi la scoala, insa m-am dus in bucatarie sa imi pun un mar in geanta si apoi am plecat fara ea la scoala.. Insa, odata cu recenzia ta am devenit convinsa ca trebuie sa o citesc neaparat. Sper sa ma cuprinda si pe mine -_-

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s