cartii · Editura Trei

Trei secunde de Roslund și Hellström la editura Trei

Despre autor:

Roslund & Hellström este formula sub care semnează împreună cei doi scriitori suedezi de romane poliţiste: jurnalistul Anders Roslund, născut în 1961, şi Börge Hellström, născut în 1957, un cunoscut analist al sistemului corecţionar din Suedia. În ultimii zece ani, Roslund a lucrat ca reporter de ştiri, jurnalist cultural şi editor pentru Rapport News. Organizația KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället) al cărei fondator este Hellström luptă pentru prevenirea infracţionalităţii.

Lansare de carte

Editura Trei și Ambasada Suediei în România vă invită la evenimentul de lansare a cărții: Trei secunde de Roslund și Hellström

Joi, 21 noiembrie 2013, ora 18.00

Pavilionul Central Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus 2013, la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3)

Alături de autori se vor afla:

ES Dl. Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România, Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei

Trei secunde

Traducere de Gabriela Eftimie

NEW YORK TIMES Bestseller

Cel mai bun roman polițist suedez al anului

Întunecat, plin de suspans și mai captivant decât orice thriller de la cinema, Trei secunde este cel mai recent roman al autorilor Anders Roslund și Börge Hellström – noii maeștri ai genului polițist suedez.

Piet Hoffman, un agent ultrasecret al poliției suedeze, se confruntă cu cea mai periculoasă misiune din viața sa: trebuie să se infiltreze ca prizonier într-o închisoare de maximă securitate.

Având numele de cod ”Paula”, Piet a avansat în grad în mafia poloneză și e ales să coordoneze planul acesteia de a prelua controlul distribuției de droguri în închisorile din Suedia.

Însă atunci când o tranzacție de droguri în care e implicat Hoffman se termină cu moartea altui polițist sub acoperire, ancheta crimei îi revine inspectorului Ewert Grens, un om hotărât să găsească ucigașul.

Determinarea sa nu numai că amenință să dezvăluie adevărata identitate a lui Hoffman, ci și delicte mult mai grave din sistemul de justiție suedez.

Și există oameni cu influență care ar face orice ca să-l împiedice pe Grens să descopere adevărul.

„Trei secunde evocă o lume abjectă a trădării și a violenței, în care nu poți avea încredere în nimeni și unde și cel mai valoros agent poate fi pus pe «linie moartă».
 
Firul narativ complex, stilul vizual și o intrigă ingenioasă fac din Trei secunde un succesor de seamă al romanelor lui Stieg Larsson și Henning Mankell.” – Bookmarks Magazine
„Roslund și Hellström au creat un thriller fascinant care descrie aproape literal o invazie a Suediei de către mafioți din Europa de Est, aliați cu foști agenți din poliția secretă. Frica lui Piet de a nu fi descoperit sau trădat și sentimentul copleșitor de vinovăție față de soția sa cresc tensiunea cu fiecare pagină.” – Booklist

De aceiași autori la Editura Trei la Editura Trei a apărut: Răzbunarea lui Finnigan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s