cartii · Herg Benet · recenzie

Recenzie: Contesa Aneke de Anna Váry

Ultima Vrăjitoare din Transilvania, volumul 1, Contesa Aneke de Anna Váry

*Carte oferită de editura Herg Benet pentru recenzie. Mulţumesc mult!

Descriere oficiala:

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinţi să îşi petreacă vacanţa de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveştile localnicilor legate de o crimă săvârşită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest şi vrăjitorie şi ucisă în pădure. Alexandra porneşte pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colţ… Pe măsură ce fapte şi personaje stranii ies la iveală, Alexandra îşi dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât şi-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă şi interzisă. Va reuşi Alexandra să salveze această iubire şi în final propria viaţă, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenţilor de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje şi pierce-uri, şi lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte şi poveşti uitate.

Recenzie:

Atenţie, recenzia conţine spoilere, unde vedeţi rânduri/cuvinte lipsă puteţi selecta dacă doriţi si veti vedea spoilerul)

După cum ştiţi, îmi plac cărţile cu vrăjitoare şi chiar eram curiosă de această cartea, mai ales că autoarea este româncă.

Eram puţin sceptică (ca deobicei) când am început să citesc cartea deoarece după primele pagini nu am fost încă prinsă în poveste şi nu prea vedeam potenţialul cărţii. Dar am decis să citesc mai departe şi sincer, am fost surprinsă deoarece într-un final nu mă puteam dezlipi de ea. Tot îmi ziceam că mai citesc un capitol şi mă pun să dorm, după terminarea capitolului respectiv mai citeam un alt capitol şi tot aşa până m-am trezit că este ora 3 dimineaţa şi am terminat cartea, vă daţi seama, dimineaţă trebuia să mă trezesc devreme aşa că aveam „another zombie day „. În fine, să ne întoarcem la oile noastre.45a08d61fcf8a0943c6cece0a50c9bc0

Cum am spus, cartea m-a surprins în mod plăcut chiar nu credeam că o să-mi placă aşa de mult.

Aţi observat şi voi că în ultima vreme tot mai mulţi autori aduce în plan tema incestului? Ei bine şi această carte aduce în plan incestul. Alexandra este îndrăgostită de Razvan care este fratele ei după mamă, această poveste este combinată şi cu puţin supranatural deoarece când Alexandra soseşte în satul V, ea este fascinată de povestea contesei Aneke care după gurile satului, era o vrăjitoare şi îndrăgostită de fratele ei, Mathias. Interesant nu?

Povestea chiar te ţine în suspans, te face curios şi mereu te întrebi oare cum se va termina această poveste încâlcită.

Finalul are un ditamai cliffhanger aşa că vă daţi seama că urmează să citesc şi volumul doi cât de curând.

V-am făcut curioşi? sper ca da.

Primul volum din „Ultima vrăjitoare din Transilvania” este o carte care trebuie citită, mai ales noaptea deoarece te face să te înfiori la unele scene.

“ Nu vedeam rostul pentru care ar trebui să învăţ despre lucruri pe care le creaseră alţii, atât timp cât şi eu mă simţeam în stare să creez pe cont propriu. Aveam o credinţă specială legată de artă, şi anume că viaţa fiecăruia dintre noi este materialul pe care ne putem desfăşura liber imaginaţia.
Eu eram propria mea operă de artă – şi cât eram de reuşită ! „”
(-Aneke)

Ce mi-a plăcut: povestea contesei Aneke, satul V, finalul

Ce nu mi-a plăcut: imaturitatea lui Razvan (chiar mă enerva uneori personajul), începutul cărţii

Punctaj: 4/5

Titlu original: Contesa Aneke (Ultima vrăjitoare din Transilvania #1)
Autor: Anna Váry
Pagini: 256
Editura: Herg Benet
Comandă aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s