carti din strainatate · cartii · ingeri · recenzie

Recenzie: World After de Susan Ee

World After, volumul doi din seria Penryn & the End of Days de Susan Ee

12983100Descriere:

În această continuare a seriei Angelfall, supravieţuitorii apocalipsei încep să adune rămăşiţele lumii moderne.
Atunci când un grup de oameni o capturează pe sora lui Penryn, Paige, crezând că este un monstru, situaţia se termină într-un masacru. Paige dispare, oamenii sunt îngroziţi iar Penryn şi mama ei o cauta cu disperare o cale de ieşire din această situaţie însă acest lucru este puţin cam greu când mama ei nu este în toate minţile.
Penryn cutreieră străzile din San Francisco în căutarea lui Paige. Însă străzile sunt pustii, supravieţuitorii au dispărut. Căutarea ei o aduce în bârlogul îngerilor, unde ea afla planurile lor secrete şi ce lovitură fatală au de gând să dea ca să distrugă omenirea.
Între timp, Raffe este în căutarea aripilor.  Fără aripi, nu se poate alătura îngerilor, nu-şi poate ocupa locul ca lider a lor. Însa situaţia se complică, el se trezeşte din nou în luptă alături de Penryn şi de data aceasta nu  este nicio speranţă de supravieţuire.

Recenzie:

Am rămas fara cuvinte, serios. Cartea este mult mai bună decât mă aşteptam să fie.
Recunosc că îmi era puţin frică deoarece mulţi autori au obiceiul să strice continuările seriilor însa această serie devine din ce în ce mai bună.
Acest volumul începe exact unde s-a terminat prima carte, Penryn cu ajutorul lui Raffe a reuşit să-şi salveze sora mai mica din ghearele îngerilor apocalipsei dar a trebuit să-l lase în urmă pe Raffe, care a pornit în căutarea aripilor sale. images
Este evident că pe parcursul întregii cărti Penryn se confrună cu sentimentele ei faţă de Raffe dar şi faţă de sora ei care nu mai este ceea ce a fost. Dintr-o fetiţă drăguţa, invalidă, de şapte ani s-a transformat într-o creatură ciudată de care oamenii sunt înfricoşaţi.
Penryn este eroina mea preferata din toate cărţile distopice, în ciuda faptului că mama ei suferă de tulburări mentale iar sora ei a devenit un monstru, ea a reuşit să rămână puternică şi face orice îi stă în putinţă ca să-şi salveze persoanele iubite.
Acest volum are la fel de multă acţiune precum prima carte, personajele nu stau nicio clipă, îndată ce au ieşit dintr-o încurcătura, intra repede în alta.
Recunosc că mi-a lipsit Raffe din acest volum,voiam mai multe scene cu el.
În ciuda tuturor evenimentelor, Penryn a rămas la fel de amuzantă precum în primul volum, iar faza când l-a botezat sabia lui Raffe a fost fenomenală.
Stilul de scriere a autoarei este simplă dar reuşeşte să te ţină lipită de carte, deoarece suspansul şi acţiunea domină povestea, de data aceasta romance-ul nu prea este prezent, deşi au fost momente între Raffe şi Penryn care au fost foarte emoţionante.
Dacă finalul primului volum m-a făcut să sufăr încet, finalul volumului doi m-a făcut să zâmbesc până la urechi, deoarece finalul este awesome şi chiar am avut acel zambet a persistat multă vreme. Nu spun ca nu sufăr şi acum până apare volumul trei dar suferinţa e mai puţin dureroasă dupa acest final care m-a făcut să visez cu ochii deschişi.

Citat:

Come on, admit it, Pooky Bear,” I said to the sword. „You love your new look. All the other swords will be jelaous. ”

~traducere~
Hadie, recunoaşte, ursuleţ Pooky, i-am spus sabiei. Ştiu că îţi place noul tău look,. Toate celelalte săbii vor fi geloşi.”

Ce mi-a plăcut: povestea, personajele, acţiunea, evenimentele, finalul
Ce nu mi-a plăcut: lipsa lui Raffe în primele părţi a cărţii

Punctaj: 5/5

Titlu original: World After ( Penryn & the End of Days #2)
Autor: Susan Ee
Editur: Hodder & Stoughton`
Pagini: 336
Limba: engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s