cartii · Editura Trei · recenzie

Recenzie: Zi după zi de David Levithan

Zi după zi, primul volum din seria Zi după zi de David Levithan

2616_43445d24*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Zi după zi un alt trup.

Zi după zi o altă viaţă.

Zi după zi îndrăgostit de aceeaşi fată.

Un adolescent care-şi spune, simplu, A, se trezeşte în fiecare dimineaţă într-un alt trup, trăind o altă viaţă. Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va afla sau persoana în trupul căreia va fi. A s-a împăcat cu situaţia lui şi chiar şi-a stabilit câteva reguli „de supravieţuire”: Niciodată să nu se ataşeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice.

Totul până într-o zi când se trezeşte în corpul lui Justin şi o cunoaşte pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârşit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi.

 Recenzie:

Faceţi cunoştinţă cu A, un suflet care de când se ştie a trăit în trupurile altora. La cei 16 ani ai săi a aceptat că aşa se întâmplă lucrurile şi a încercat să „trăiească” cât de cât şi să înveţe câte ceva de la fiecare trup.

Toate bune până cand A se îndrăgosteşte de Rihannon şi de aici lucrurile se complică deoarece fata este îndrăgostită de Justin a carui trup a fost împrumutat de  A pentru o zi.8bc9dd022014d4008b60f22ec70030b0

Ideea cărţi mi se pare originală, nu am mai citit o carte asemănătoare. Ştiam că va fi o carte diferită şi am sperat că autorul nu va transforma povestea într-una siropoasă şi telenovelistică.

Fiecare capitol descrie o altă viaţă, un alt trup în care se află A, fată sau băiat, nu contează, sufletul lui A îl caută pe Rihannon de fiecare dată.

Mi-a plăcut simplitatea poveştii deoarece chiar aceasta simplitate te ţine legat de carte, chiar dacă este o carte fantasy conţine şi tente realistice.

Acceptarea este tema principală a poveştii, personajul nostru principal trebuie să aceepte lucrurile aşa cum sunt deoarece odată cu apariţia iubirii totul s-a schimbat în jurul lui A, începe să doreasca lucruri pe care nu le poate avea şi cu cât se adânceşte mai tare în dorinţele lui cu atât va fi mai greu acceptarea şi resemnarea.

urlSingurul lucru care nu mi-a plăcut a fost dragoastea la prima vedere ca să spunem aşa, A l-a văzut pe Rihannon şi BUM a explodat bomba, s-a îndrăgostit de ea, acest lucru mi s-a părut puţin repezit.

Finalul mi-a plăcut foarte mult, nu vă spun dacă a fost happy end sau nu deoarece atunci m-aş spoilări dar eu consider că a fost un final perfect, dacă lucrurile s-ar fi întâmplat altfel m-aş fi dezamăgit.

Zi după zi chiar este o carte  despre existenţă, despre iubire dar mai ales despre acceptare, deoarece chiar dacă dorim ceva foarte tare nu întotdeauna o putem avea.

Citat:

„Aici nu sunt ceasuri, dar sunt conştient de minute, de ore. Chiar şi luminările consipră, scurtându-se pe măsura ce timpul se scurtează. „

Ce mi-a plăcut: povestea, A, finalul

Ce nu mi-a plăcut: dragostea instantă ce se produce la începutul poveştii

Punctaj: 4/5

Date:
Titlu românesc: Zi după zi (Zi după zi #1)
Titlu original: Every Day (Every Day #1)
Autor: David Levithan
Editura: Trei
Pagini: 316
Traducere: Lidia Gradinaru
Comandă aici.
Coperta originală:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s