cartii · Polirom · recenzie

Recenzie: Prinţul din negură de Carlos Ruiz Zafon

 

Prinţul din negură, primul volum din trilogia Niebla de Carlos Ruiz Zafon.

printul-din-negura_1_fullsize*Carte cumpărată.

Descriere oficială:

Suntem în anul 1943, iar Europa este bântuită de fantoma războiului. Familia Carver se hotăreşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. O pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sunt doar primele semne ale unei enigme ce se va adânci cu fiecare pas. Noua locuinţă ascunde o taină inimagi­nabilă. Lucruri stranii încep să se petreacă, iar în aer pare că pluteşte încă spiritul lui Jacob, fiul foştilor proprietari, despre care se crede că a murit înecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max şi Alicia Carver încearcă să desluşească împreju­rările acestei morţi misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, apariţii înfricoşatoare, o colecţie de filme neobişnuite şi un vapor misterios îi vor conduce pe tineri către un personaj cu puteri supranaturale: Prinţul din negură, o creatură diabolică, întoarsă din trecut pentru a lichida o datorie mai veche.

Recenzie:

De multă vreme voiam să citesc o carte de Zafon, chiar dacă nu ştiam nimic despre stilul autorului, descrierile cărţilor sale mi-au atras atenţia şi într-un final am reuşit să procur chiar romanul lui de debut, Prinţul din negură.
Am început cu o mare curiozitate să citesc cartea şi spre marea mea surpriză mi-a plăcut încă din primele pagini.
Cu accente soft horror, cartea povesteşte viaţa familiei Carver în momentul când aceştia se mută într-un nou cămin.
În această nouă casă misterioasă, lucruri stranii încep să se întâmple care produc o serie de evenimente nefericite. Odată cu apariţia unui personaj diabolic cunoscut sub numele de Prinţul din negură, viaţa copiilor din familia Carver se va schimba radical.images (2)
După cum v-aţi dat şi voi seama, Prinţul din negură este villain-ul acestei poveşti, deşi este cunoscut sub mai multe identităţi, el rămâne la fel de diabolic şi înspăimântător, capabil să îndeplinească orice dorinţă, însă toate acestea cu un preţ.
Max şi Alicia, copii mai mari ai familiei Carver îşi vor aminti întotdeauna întâmplarile petrecute în aceea vara când vieţile lor s-a schimbat radical.
Max a fost unul dintre personajele mele favorite din carte, curios dar şi foarte curajos, el va intra într-o cursă contra cronomentru ca să rezolve misterul învăluit în jurul noului său cămin înainte ca răul să învăluie familia şi prietenii.
Descrierile ample care îţi dau fiori pe şira spinării, mai ales dacă citiţi noaptea, Zafon este un autor cu mult talent, a reuşit să aşterne pe hârtie o poveste captivantă şi înfiorătoare despre puterea pactului, despre răul care niciodată nu doarme şi întotdeauna îşi recuperează ce e al său.

Citat:
„Într-un univers infinit, erau prea multe lucruri care scăpau înţelegerii omeneşti.”

Ce mi-a plăcut: povestea, stilul autorului, finalul
Ce nu mi-a plăcut: nu am aflat care era rolul pisicii

Punctaj: 4/5

Date:
Titlu românesc: Prinţul din negură ( Trilogia Niebla #1)
Titlul original: El principe de la Niebla (Trilogia Niebla #1)
Autor: Carlos Ruiz Zafon
Editura: Polirom
Pagini: 200
Traducere: Alina Titei
Comandă aici.
Coperta originală:

2 gânduri despre „Recenzie: Prinţul din negură de Carlos Ruiz Zafon

  1. Hm.. m-ai facut foarte curioasa. In mod bizar, eu n-am citit decat Jocul ingerului si Prizonierul cerului, fara sa ma ating de primul volum din serie, Umbra vantului. :)) Dar presupun ca pot fi citite si separat… M-ar interesa sa citesc alta carte de el, cu alte personaje decat cele din seria Cimitirul cartilor uitate, asa ca… multumesc pt recenzie! Si-a atins tinta! 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s