Litera · recenzie · vrajitoare

Recenzie: Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness

Cartea pierdută a vrăjitoarelor, primul volum din trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness.

descărcare (2)

2176Descriere oficială:

În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă  în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic – Ashmole 782 – aflat sub o vrajă.

Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul.

Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic.

Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor.

O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.

Recenzie:

De mult timp voiam să citesc această carte, am auzit foarte multe lucruri pozitive despre ea și faptul că este cu vrăjitoare a fost un punct în plus, trebuia neapărat să o citesc.
Desi mi-a fost groaza de ea, este o „cărămidă” enormă, +650 de pagini tot eram foarte curioasă așa că mi-am zis: de ce nu.

Ei bine, mi-a plăcut începutul și prevedeam o poveste interesantă și plină de mistere și magie dar să zicem că m-a dezamăgit puțin. Nu spun că nu mi-a plăcut. Mi-a plăcut destul de mult însă unele scene nu au fost chiar pe placul meu.0e08b6d24a0e7e599d8c6ff69f65b302

Dar să vă povestesc mai întâi despre carte.
Avem o profesoară, Diana Bishop, o vrăjitoare care a renunțat la magie în favoarea unei vieți normale, însă viața ei este dată peste cap când descoperă manuscrisul Ashmole 782 care se afla sub o vrajă.
Dupa descoperirea Dianei, lumea supranaturală format din vrăjitoare, vampiri și demoni se pune în mișcare.
Matthew Clairmont este un vampir genetician care la rândul lui vrea mansucrisul dar întâlnirea cu Diana dă peste cap toate planurile.

Sună bine nu?

Mi-a plăcut foarte mult începutul cărții, a avut un ritm alert și un aer misterios însă vreo 200 de pagini din carte mi s-au părut puțin plictisitoare, mă refer la partea în care Diana se afla în Franța. Mi s-a parut prea mult, cred ca aceea parte s-ar fi putut rezuma în maxim 100 de pagini.

Dar trecând peste aceea parte, cartea a devenit din nou foarte alertă, apar personaje noi, lumea supranaturală se întoarce cu susul în jos, se fac alianțe neașteptate și Diana descoperă multe lucruri tulburătoare despre familia ei dar și despre ea însăși.7f5065ee3e3dc9ffb9b84819113bd739

Mi-au plăcut personajele create de autoare, deși Diana nu a fost chiar printre favoritele mele la finalul cărții am început să o plac și sper ca comportamentul ei să fie mai matur în următoarele volume.

Matthew, vampirul de mii de ani a fost ok, nu m-am atașat de el dar nici nu mi-a displăcut, încă nu m-am decis dacă îmi place de el sau nu, sper să mă ajute următoarele volume cu acest lucru.

În schimb mi-a plăcut foarte mult mama lui Matthew, Ysabeau, la fel și mătușa Dianei și prietena acesteia Emily iar pisica Tabitha a fost foarte cute.

Cum era de așteptat, finalul volumului se termină cu un cliffhanger și face să ne intrebam ce s-a întâmplat cu unele personaje, ce secrete vor mai ieși la iveală și ce se va întâmpla cu Diana și Matthew.

Mi-a plăcut aceasta carte, mai ales finalul unde m-a surprins într-un mod plăcut.

Cartea pierdută a vrăjitoarelor ne duce într-o călătorie fascinantă într-o lume în care ființele supranaturale se afla printre noi, pornim împreună cu personajele într-o cursă riscantă dar totodata plină de aventuri în care vom descoperii secrete și enigme de mult uitate.

Citat:
„Daca fluturele zboară spre lumina dulce care-l atrage, o face doar pentru că nu știe că focul îl poate mistui.”

Ce mi-a plăcut: familia Bishop, casa acestora, pisica Tabitha, familia lui Matthew.
Ce nu mi-a plăcut: unele părți tind să fie puțin plictisitoare.

Punctaj: 3,5/5

Date:
Titlu românesc: Cartea pierdută a vrăjitoarelor (Cartea pierdută a vrăjitoarelor #1)
Titlu romanesc: A Discovery of Witches (All Souls #1)
Autor: Deborah Harkness
Editura: Litera
Pagini: 656
Traducere: Oana Cristea
Comandă aici.
Copertă originală:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s