Corint · Distopii · leda · recenzie

Recenzie: Insurgent de Veronica Roth

Insurgent, volumul doi din trilogia Divergent de Veronica Roth.

Insurgent_2015_mic*Carte oferită de editura Leda pentru recenzie. Mulțumesc.410abd9siglaLEDA

Descriere oficială:

O alegere devine un sacrificiu

Un sacrificiu devine o pierdere

O pierdere devine o povară

O povară devine o bătălie

O singură alegere te poate distruge

O tulburătoare poveste de iubire, plină de răsturnări de situaţie, cu decizii sfâşietoare şi dezvăluiri emoţionante ale naturii umane…

Într-un Chicago distopic, unde tinerii care au împlinit vârsta de şaisprezece ani sunt obligaţi să aleagă una dintre cele cinci facţiuni, căreia ar trebui să-i fie devotaţi pentru tot restul vieţii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeşte — şi pe ea însăşi —, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâşietoare despre durere şi iertare, identitate şi loialitate, politică şi iubire.

Pentru Tris, ziua iniţierii ar fi trebuit să reprezinte o victorie şi să fie sărbătorită alături de cei din facţiunea aleasă; în schimb, ziua se sfârşeşte cu orori de nedescris. Războiul bate la uşă, în timp ce conflictele dintre facţiuni şi ideologii se extind cu repeziciune. Şi în vremuri de război, se formează tabere, se dezvăluie secrete, iar alegerile devin irevocabile şi dure. Transformată de propriile sale decizii, dar şi de durerea sufletească şi de sentimentul de vinovăţie, Tris trebuie să-şi accepte Divergenţa, chiar dacă nu ştie ce îi rezervă viitorul.

Recenzie:

Yay! În sfârșit am citit și eu Insurgent. Știu, cam târziu dar știți și voi cum e când vă cad în mână alte cărți și cea planificată rămâne la urmă.

Ei bine, noroc cu filmul deoarece știți că nu mă uit la nici o ecranizare fără să fi citit înainte cartea.

Ce pot să vă zic, mi-a plăcut Insurgent, poate mi-a plăcut chiar mai mult decât Divergent.

M-am lăsat dusă de val și m-am aruncat „în carte” și abia o puteam lăsa din mână. Acțiunea constantă te face să stai și să citești deoarece personajele noastre nu se odihnesc nici o clipă.insurgent-tris-four-haircut

Fiecare capitol este presărat cu multă acțiune, scene tulburatoare și momente emoționante.
Transformarea prin care trece Tris și Four sunt vizibile încă din primele capitole.
Dacă în primul volum Tris era doar o novice, acum se luptă cu demonii interiori și, deși la început parea slabă și imatură, pe parcursul volumului devine Tris cea curajoasă și neînfricată.
Four, ei bine, și el trece printr-o serie de transformări, întâlnirea cu tatăl lui îl face mai dur și rece însă tot el a rămas personajul meu favorit din serie.tumblr_nghiriFkjv1s3y9slo1_500

Cum era de așteptat, războiul care a început încă în primul volum continuă cu pierderi dureroase și trădări neașteptate.

Se formează alianțe, se destramă facțiuni iar lumea este pe cale să se schimbe. Un secret neașteptat iese la iveală care va schimba atât viața personajelor cât și conceptul întregii lumi.

După cum era de așteptat, volumul se încheie cu un cliffhanger uriaș și care te face să te apuci de ultimul volum cât mai repede posibil.

O lectură captivantă care te ține în suspans până la final, Insurgent este exact volumul pe care îți vei dori să citești după Divergent, o continuare perfectă și remarcabilă.

Citat:

„Oamenii, tocmai am descoperit, sunt alcătuiți din straturi și straturi de secrete. Crezi că-i cunoști, că-i înțelegi, dar motivele lor iți sunt întotdeauna ascunse, îngropate adânc în inimile lor. Nu-i vei cunoaște niciodată cu adevărat, însă, uneori, hotăraști să ai încredere în ei. „

Ce mi-a plăcut: acțiunea, finalul, Four, Tris la final, Peter.
Ce nu mi-a plăcut: Tris la începutul volumului, Marcus, Jeanine.

Punctaj: 4/5

Date:
Titlu românesc: Insurgent (Divergent #2)
Titlu original: Insurgent (Divergent #2)
Autor: Veronica Roth
Editura: Leda
Pagini: 448
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Comandă aici.
Copertă originală:

2 gânduri despre „Recenzie: Insurgent de Veronica Roth

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s