Litera · recenzie · vampirii · vrajitoare

Recenzie: Școala nopții de Deborah Harkness

Școala nopții, al doilea volum din trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness.

scoala_noptii_coperta_cvr_c1 (1)*Carte oferită de editura Litera pentru recenzie. Mulțumesc.

descărcare (2)

Descriere oficială:

Dragostea lor este mai puternică decât legea, decât timpul, decât viața însăși.

Porniți într-o călătorie prin timp la capătul căreia speră să găsească nu doar cartea pierdută a vrăjitoarelor, ci și sursa neobișnuitelor ei puteri, Diana și Matthew ajung în Anglia elisabetană, într-o lume a spionilor și a uneltirilor în care primii ghizi le sunt vechii prieteni ai vampirului, straniul grup de personalități literare, științifice și politice ale epocii cunoscut sub numele de școala Nopții. Pe măsură ce pânza de minciuni pe care o reprezintă trecutul lui Matthew se strânge în jurul lor, Diana și iubitul ei ajung în Franța, apoi în Boemia, la curțile celor mai importanți monarhi ai lumii. Pentru Matthew Clairmont călătoria în timp nu-i lucru ușor, așa cum nici Dianei nu-i e simplu să afle cheia moștenirii sale și să elibereze adevărata forță ce zace în ea.
O sinuoasă călătorie a cunoașterii, în care alchimia, magia și istoria dau naștere unei profunde povești despre dragoste, pasiune, legături de sânge.

Recenzie:

Un vârtej de evenimente, așa pot descrie acest volum. După cum știți, în acest volum avem ocazia să descoperim Anglia elisabetană deoarece Matthew și Diana călătoresc în timp.
Mi-a plăcut acestă carte, la fel ca și în primul volum, am găsit și aici câteva capitole care erau doar de umplutură, să lungească povestea, însă nu m-a deranjat în mod special.

Mi-au plăcut descrierile autoarei despre Anglia secolului xvi, am avut senzația că autoarea chiar a fost acolo.a52e8c03e2f5810a3331b262cc126f3e

Acest volum s-a concentrat mai mult pe relația dintre Diana și Matthew și despre puterile Dianei. Aflăm lucruri importante despre trecutul lui Matthew și facem cunoștință cu o mulțime de personaje a perioadei respective.

Mi-a luat ceva timp până am terminat această carte și nu din cauza că este o carte proastă, nu, este mai degrabă o lectură grea care necesită timp ca să asimilăm toate informațiile, trebuie să avem mintea limpede ca să putem concentra asupra cărții, cel puțin asta este părerea mea.
Carea mi-a lăsat o impresie bună deoarece ador cărțile cu călătorii în timp.

Deși unele personaje nu au fost pe placul meu, au fost destul de mulți care mi-au plăcut ca Gallowglass care mi-a plăcut chiar mai mult decât Matthew care nici de data aceasta nu a reușit să mă impresioneze.

Mi-a plăcut acest volum și abia aștept să aflu deznodământul povești și secretul despre cartea pierdută a vrăjitoarelor.

Citat:
”Întotdeauna e greu sa faci pe cineva să se supună. Ca atunci când încerci să ții în frâu un demon pus pe șotii.”

Ce mi-a plăcut: Anglia elisabetană, Gallowglass.
Ce nu mi-a plăcut: Matthew, unele capitole plictisitoare în care nu se întâmplă nimic.

Punctaj: 3/5

Date:
Titlu românesc: Școala nopții (Cartea pierdută a vrăjitoarelor #2)
Titlu original: Shadow of Night (All Souls Trilogy #2)
Autor: Deborah Harkness
Editura: Litera
Pagini: 640
Traducere: Ana Dragomirescu
Comandă aici.
Copertă originala:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s