Litera · recenzie · Uncategorized · vampirii · vrajitoare

Recenzie: Cartea vieții de Deborah Harkness

 

Cartea vieții, ultimul volum din trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness.

cartea-vietii_1_fullsize*Carte oferită de editura Litera pentru recenzie. Mulțumesc.logo2

Descriere oficială:

În căutarea tainei pe care vrăjitoarele au ascuns-o timp de secole.

Proaspăt întorși din călătoria în timp ce i-a purtat până în Anglia anilor 1590, Diana Bishop și Matthew Clairmont sunt așteptați de vechi prieteni, dar și de noi amenințări. Vestea că Diana urmează să nască gemeni este primită cu entuziasm, dar și cu îngrijorare. În timp ce Diana trebuie să-și apere poziția în mijlocul complicatului neam de Clairmont, păstrând totodată secretul asupra adevăratei naturi a puterilor ei, Matthew își vede propriile taine scoase la lumină atunci când Benjamin, fiul pe care îl credea pierdut, revine în viața lui cu gânduri negre și o puternică dorință de răzbunare.

Singura cale de a-și ocroti familia și prietenii rămâne reîntregirea misteriosului manuscris Ashmole 782 și descifrarea conținutului său. Strângând în jurul lor vampiri, vrăjitoare, demoni și chiar oameni, Diana și Matthew se lasă conduși de scrierile străvechi, dar și de știința modernă, într-o palpitantă aventură a cunoașterii la capătul căreia vor afla cine sunt cu adevărat.

Recenzie:

Întordeauna îmi este greu să iau rămas bun de la o serie vouă nu?

Așa mi s-a întâmplat și cu această trilogie deși eram foarte curioasă de final, când am ajuns acolo parcă voiam mai mult. Are sens ce zic?

Ei bine, dar orice început are și un sfârșit nu? cel puțin așa se zice.

Am început cu entuziasm acest volum dar și cu puțină teamă, este o carte enormă și după ce am citit primele două volume știam că voi avea nevoie de multă atenție și concentrare deoarece nu este o lectură ușoară, cel puțin pentru mine nu a fost.

Am citit recenzii mixte despre acest volum, unii au fost dezamăgiți de ea alții mulțumiți așa că nu știam la ce să mă aștept.10411424

Sincer mie mi-a plăcut această carte, poate mi-a plăcut mai mult decât volumele anterioare deși au fost și aici niște lucruri care nu mi-au plăcut, bine două lucruri nu mi-au plăcut. Primul cred că știți deja, Matthew. Îmi cer scuze pentru fani dar tipul ala pe mine m-a enervat foarte tare, este egoist, obsesiv și foarte iritant. Capitolele în care nu apare au fost preferatele mele.

Al doilea lucru care nu mi-a plăcut a fost modul în care Diana a evoluat ca vrăjitoare, a fost prea mult pentru mine.

Dar să trecem la lucrurile care mi-au plăcut.

Mi-a plăcut povestea în sine și cum a evoluat, în sfârșit aflăm secretul cărții Ashmole 782 în jurul căreia s-a învârtit întreaga trilogie.
Mi-au plăcut aventurile prin care personajele noastre au trecut, și dacă tot vorbeam de personaje, avem un nou villain care de fapt este unul vechi dar nu vreau să mă spoilăresc.
Avem personaje destul de numeroase care întotdeauna fac ceva așa ca nu m-am plictisit.

Aflăm o mulțime de informații și în sfârșit putem completa puzzle-ul de mistere pe care am început odată cu volumul întâi.

Mi-a plăcut finalul deși mi-ar fi plăcut ca unele personaje să aibă propriul happy end.

Plină de magie și cu o acțiune palpitantă, Cartea vieții este finalul mult așteptat care vă va ține cu sufletul la gură.

Citat:

„Cea care supraviețuiește nu e cea mai puternică dintre specii, nici cea mai inteligentă, e cea mai adaptabilă la schimbare.”

Ce mi-a plăcut: povestea, acțiunea.
Ce nu mi-a plăcut: Matthew, faptul că soarta unor personaje rămâne incert.

Punctaj: 3,5/5

Date:
Titlu românesc: Cartea vieții (Cartea pierdută a vrăjitoarelor #3)
Titlu original: The Book of Life (All Souls #3)
Autor: Deborah Harkness
Editura: Litera
Pagini: 590
Traducere: Ana Dragomirescu
Comandă aici.
Coperta originală:
16054217

Un gând despre „Recenzie: Cartea vieții de Deborah Harkness

  1. Am citit cele 3 volume într-un timp foarte scurt. Așa de mult m-au prins în vraja lor. Ai dreptate că după ultima filă a ultimului volum, vrei mai mult. Ai dreptate și în privința lui. Ceea ce mi-ar place mie să văd este filmul după cărți. Sau mai bine zis filmele, că ar fi cel puțin 3 ca să poata cuprindă cât de cât povestea:))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s