recenzie · Uncategorized

Recenzie: Fir-ar de Amy Anelisse

Fir-ar-C1-600x600*Carte primită pentru recenzie de la autoare.

Descriere oficială:

James. Vanessa.
Nu se cunosc, nu le pasă și nu stiu de existența celuilalt. Câteva reguli aparent simple dar greu de urmat o fac pe Vanessa să își ascundă inima. Familia sau prietenii? Cine a schimbat-o mai mult? Trecutul sau viitorul incert?

Facultate. Los Angeles. James.
American drăguț, foarte disponibil pentru ceea ce îl face fericit dar inabordabil pentru ceea ce îl face indiferent.
Trecut întunecat și plin de coșmaruri, un cățel drăguț și locul potrivit, toate aceste lucruri îi vor ajuta pe cei doi să se întâlnească în cel mai bizar mod.
Boxeri. Iubire. Indiferență.

Recenzie:

Am citit această carte de ceva vreme însă nu am știu cum să-i scriu recenzia. Lipsa de inspirație și lipsa de timp au fost probabil cei mai importanți factori.

Autoarea cărții a fost foarte drăguță și m-a rugat să scriu o părere sinceră despre cartea recent scrisă de ea așa că exact asta o să fac.

Ei bine, să începem. Din descriere cred că puteți da seama ca este vorba despre un tip pe nume James care trăiește în căldurosul Los Angeles. Practic, despre el se învârte întreaga poveste.

Ajunge să-l cunoască pe Vanessa,  o fată aparent retrasă, exact opusul lui și care îî dă peste cap întreaga lui viață.ef76b8b8bbdbc77a5e769e0fd3f64dbd

Am decis să împart cartea în două părți pentru că prima parte a poveștii mi-a plăcut destul de mult însă am avum probleme cu partea a doua care mi-a displăcut complet.

Prima parte mi s-a părut foarte bine scrisă, autoarea ne-a dat informații despre fiecare personaj în parte. Aflăm că James ascunde un secret, la fel și Vanessa și de atunci mă tot întrebam oare care-i treaba cu secretele lor. Abia așteptam ca autoarea să ne dezvăluie indiciile. Această parte m-a ținut în priză și m-a făcut chiar curioasă, am citit foarte repede până am ajuns la partea a doua.

Este un paragraf unde James vorbește la telefon cu tatăl lui și de aici s-a stricat întreaga poveste pentru mine. Chiar nu știu ce s-a întâmplat, partea a doua mi s-a părut că parcă era scrisă de altă persoană. Lucrurile au început să o ia razna, acțiunea mi s-a părut prea grăbită și unele lucruri erau prea absurde și nerealiste și am înaintat foarte greu cu cartea. Tot speram că situația se va schimba și va reveni stilul alert al primei părți dar am sperat degeaba.

Personajele au fost destul de ok, James nu mi-a plăcut deloc, dar am eu o problemă cu personajele arogante și pline de sine așa că probabil altora o să-i placă de el.

Despre Vanessa nu mi-am format o părere, mi s-a părut prea ștearsă însă mi-a plăcut de Lora și Luke care au fost niște prieteni pe cinste chiar dacă uneori James și Vanessa nu prea meritau.

Finalul a fost ok? Bine nu m-a dat pe spate, aflăm secretele lor dar sincer, eu mă așteptam la ceva mult mai surprinzător, mă așteptam la un twist, voiam ca autoarea să arunce cu ”bombe” sau măcar cu o ”grenadă” dar nu s-a întâmplat așa.

Cum ziceam, prima parte a poveștii mi-a plăcut foarte mult și m-ar fi bucurat dacă și a doua parte să fi continuat tot pe aceeași stil.

Citat:

„…nu cred că trebuie să ne aruncăm trecutul pe spatele celuilalt, însă tot ceea ce am învățat a fost că el nu se mai întoarce. Odată ce e făcut, nu îl poți modifica sau șterge, însă îl poți ajuta să nu se mai repete.”

Ce mi-a plăcut: prima parte, Lora, Luke, Jhonny (câinele)

Ce nu mi-a plăcut: James, Vanessa, a doua parte a poveștii.

Punctaj: 2,5/5

Date:
Titlu original: Fir-ar!
Autor: Amy Anelisse
Editura: Smart Publishing
Pagini: 328

 

Un gând despre „Recenzie: Fir-ar de Amy Anelisse

  1. Am apucat sa citesc si eu cateva capitole pe wattpad acum ceva vreme si chiar imi atrasese atentia, dar apoi, cu lipsa de timp, am avut alte prioritati si n-am mai continuat-o. O voi trece pe lista si poate o voi citi in viitorul apropiat pe toata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s