Leapsa

Leapșa: 2020 review

Dede de pe blogul Praf de stele (https://bookysme.wordpress.com/ ) m-a provocat să fac un mic rezumat al cărților citite de mine în anul 2020 așa hai să începem.

Mulțumesc Dede pentru nominalizare!

  1. Câte cărţi ai citit în 2020?

Anul 2020 a fost un an destul de bun în materie de cărți, am reușit să citesc în total 210 cărți.

2. Dintre ele, care au fost cele mai memorabile (în sensul bun)?

Falling to pieces de Leddy Harper a fost o carte care m-a surprins în mod plăcut. Se știe că relațiile amoroase dintre profesori și studenți sunt interzise, dar în această carte aflăm ce se întâmplă când regulile sunt încălcate. O aveam de ceva timp în lista de „to read” însă din diferite motive tot am amânat-o.

Dismount de Lucia Franco, este ultimul volum din seria Off Balance. Seria este povestea unei iubiri interzise dintre o gimnastă și antrenorul ei. Recenzia primului volum va apărea în curând pe blog.

Duologia Taboo Love de V. Theia format din volumele It was love și It was always love, spune povestea lui Sena și Noah, doi prieteni foarte apropiați care împart totul. Dar ce se întâmplă când Sena se îndrăgostește de Noah știind că el este gay?

Duologia The Ribbon Duet de Pepper Winters format din volumele The Boy & His Ribbon și The Girl & Her Ren. O poveste care m-a sfâșiat și la care m-am gândit săptămâni întregi. A fost singura serie la care am plâns anul trecut. Recenzia o să apară în curând.

3. Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2020?

“What do you do when you write down all your secrets? No…that’s not enough. What do you do when you write down all your secrets and the one person who should never read them does?
I’ll tell you what you do.
You hope.”
(The Girl & Her Ren by Pepper Winters)

4. Ce carte citită în 2020 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Cred că au fost mai multe dar de la care aveam așteptări mari și care m-a dezamăgit foarte tare a fost Road to Nowhere, primul volum din duologia omonimă de M. Robinson. Mi-a fost recomandată de o bloggeriță din Ungaria pentru că știa că îmi plac cărțile cu războaie și military books în general. Mi-a plăcut și această carte până la ultimele 50 de pagini. De acolo, cartea parcă a fost scrisă de altcineva, personajele au început să se comporte în ultimul hal și povestea a deviat total. Un gest al eroinei a fost ultima fază care m-a făcut să-i dau cărții o singură stea și să nu mai citesc volumul doi.

5. Ai participat la vreun eveniment literar anul trecut (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Din păcate nu am participat la nimic anul trecut. La mine în oraș nu se organizează așa ceva și de călătorit, cum bine știți, nu s-a putut.

6. Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2020?

Nu prea m-am uitat la multe filme noi anul trecut, dar am reușit să mă uit la unul care mi-a plăcut foarte mult și anume Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga pe care îl găsiți pe Netflix. Am avut foarte puține așteptări dar m-a surprins în mod tare plăcut. Recomand!

7. Ce cuvânt rezumă cel mai bine anul 2020 pentru tine?

Sincer, această întrebare m-a pus pe gânduri și cuvântul cel mai apropiat ar fi „neașteptat” . La începutul anului nimeni nu s-a gândit că va fi anul în care o să trăim o pandemie globală și că toată viața noastră va fi dată peste cap. Am avut multe planuri pentru 2020 însă din păcate doar foarte puține am putut să le realizez.

8. E vreun moment de anul trecut pe care nu vrei să-l uiţi?

Nu cred că aș putea să uit nimic din ce s-a întâmplat în anul 2020, chiar dacă aș vrea.

9. Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2020?

Mi s-a împlinit dorința de a duce la bun sfârșit provocarea de pe Goodreads. Mi-am dorit asta de câțiva ani și în 2020 am reușit.

Restul dorințelor încă sunt în așteptare…Aștept să apară și la mine acea lampă fermecată din reclamele eMAG 😂

10. Scrie o dorinţă pentru anul 2021.

Anul acesta îmi doresc mai multă sănătate, să scap de stresul legat de unele lucruri, să pot plimba liniștită pe stradă fără să-mi fie frică.

Aș mai vrea o nouă bibliotecă, s-au cam adunat cărțile și neapărat îmi trebuie una. Am pus ochii pe un model și sper ca anul acesta sa-l pot procura.

Restul dorințelor cred că le păstrez pentru lampa fermecată. 😂

Aș vrea să provoc pe Teo (https://fatadinbiblioteca.wordpress.com/) și Claudiu (https://cartialese.blogspot.com/ ) ca să vedem cum a fost anul lor.

Leapșa poate fi preluată de oricine dorește însă vă rog să menționați sursa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s