carti din strainatate · recenzie

Recenzie: Balance de Lucia Franco

Balance, primul volum din seria Off Balance de Lucia Franco

Descriere cărții:

Adrianna Rossi nu este străina la eforturile riguroase solicitate de corpul ei. Ani de suferință și determinare au făcut din ea una dintre cele mai bune gimnaste.

Gloria olimpică este obiectivul ei cel mai mare și ar face orice ca sa-și realizeze acest vis. Chiar dacă asta înseamnă să-și părăsească căminul ca să studieze la academia World Cup, un centru de pregătire care are un singur țel – crearea campionilor.

Perfecțiunea, precizia și dăruirea sunt calități necesare pentru un sportiv.  Când câștigătorul a două medalii olimpice, Konstantin Kournakova devine antrenorul tinerei gimnaste, el imediat regretă acest lucru. Ea nu se ridică la standardele lui înalte, însă pe măsură ce muncesc din greu, se aprinde între ei o pasiune.

Puterea și dominația lui Kova, însoțit de tenacitatea feroce al Adriannei, cei doi devin mai apropiați și lucrează din răsputeri ca ea să-și împlinească visul. Fiecare interacțiune poate fi interpretat greșit. Integritatea este pusă la încercare. O mișcare greșită pe bară și dorințele lor interzise ar putea distruge toată munca depusă, aruncând totul în afara bilanțului.

Recenzie:

Când am început această carte, nu prea știam multe despre ea. Eram într-un reading slump îngrozitor de multe luni. Mi-a plăcut descrierea așa că mi-am zis ”de ce nu?” Eram aproape sigură că nu o să-mi placă, nu prea sunt eu o mare fană a genului new adult și cu siguranță nu am crezut că o să mă scoată din starea aia în care nu am putut citi nicio carte dar iată că miracolele mai există….Nu doar că m-a făcut să citesc pe răsuflate sutele de pagini, dar m-a făcut să mă apuc și de următoarele volume…

Povestea pare una destul de comună după descriere, avem de-a face cu un romance, cum se întâmplă mai mereu în cărțile de acest gen. O relație interzisă cu multe obstacole. Însă nu doar poziția celor doi face ca totul să fie și mai interzis, mai este un element care nu a fost specificat în descriere și anume, vârsta celor doi, și sincer, mi-ar fi plăcut să fie pentru că este o chestie importantă, mai ales că sunt cititori care nu se simt confortabili să citească despre unele elemente scandaloase sau despre o diferență mai mare de vârstă între personaje… Nu vreau să vă dau spoilere și să stric surpriza celor care încă nu au citit cartea.

Povestea începe cu Adrianna, o tânără care visează să devină campioană Olimpică de aceea își convinge părinții că locul ei este la Academia Word Cup, deținut de un prieten al familiei, Konstantin Kournakova, cunoscut de toți numai Kova.

La început relația celor doi este una dificilă deoarece el nu este convins ca Adrianna are acel ceva care să facă din ea campioană dar cu trecerea timpului, cei doi devin din ce in ce mai apropiați până în momentul în care linia aceea care ar trebui să despartă gimnastul de antrenor devine din ce în ce mai invizibilă.

Adrianna este o tânără care m-a surprins în mod plăcut, deși provine dintr-o familie înstărită, nu este încrezută. Este perseverentă și vrea cu orice preț să-și îndeplinească visul, oricât de greu ar fi.

Autoarea este o fostă gimnastă așa că părțile sportive sunt foarte bine scrise și detaliate. Avem și un glosar cu toate termenele sportive amintite în carte așa că cei care nu sunt familiarizați cu acest lucru, pot înțelege mai bine elementele folosite.

Kova este un personaj care încă nu sunt sigură dacă mi-a plăcut sau nu.  Nu mă deranjează chestia aia de care am amintit mai sus, dar m-a deranjat ușurința lui de a se lăsa dus de val, mă așteptam să fie mai puternic mai ales că toată cariera lui și nu numai ar putea fi distruse…

Personajele secundare sunt foarte bine conturate, fiecare a primit un backstory care se poate evolua în următoarele volume. Mi-a plăcut că și ei au propriile lor vieți, nu se învârte totul în jurul personajelor principale, și cele secundare au roluri importante.

Mi-a plăcut faptul că toată povestea nu s-a încheiat în acest volum. Am citit cărți în care povestea interzisă ține maxim vreo 200 de pagini și după aceea se întâmplă ceva și bum, a explodat totul. Aici nu este așa, povestea evoluează mai lent și continuă în următoarele volume, așa avem șansa să cunoaștem mai bine personajele.

Mi-ar fi plăcut ca povestea să aibă mai multe fire narative, sau cel puțin să intrăm și în mintea lui Kova însă totul este povestit doar de Adrianna.

Acest volum se termină cu un mic cliffhanger, doar ca să ne țină în suspans și să ne facă să fim curioși de următorul volum.

Mie mi-a plăcut povestea, da este scandaloasă și interzisă dar cred că asta face din carte una ieșită din tipare.

Trebuie să specific faptul că conține scene destul de explicite și unele aspecte ar putea fi deranjante pentru unii.

 Punctaj: 4/5

Date:

  • Titlu: Balance (Off Balance #1)
  • Autor: Lucia Franco
  • Pagini: 608
  • Limba: engleză

Un gând despre „Recenzie: Balance de Lucia Franco

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s