carti din strainatate · recenzie

Recenzie: The Boy & His Ribbon – Pepper Winters

Primul volum din seria The Ribbon Duet de Pepper Winters

Descriere:


”Ce faci când îți întâlnești sufletul pereche? Nu, stai….asta e prea ușor. Ce faci atunci când îți întâlnești sufletul pereche și trebuie să petreci o viață iubindu-l în secret?
Îți spun ce faci.
Minți.”

Ren
Ren avea opt ani când a aflat că dragostea nu există – că singura persoană care se presupune că ar trebui să-l iubească i-a păsat doar cât valorează.
Mama lui l-a vândut și timp de doi ani, el a trăit în teroare.
Dar apoi…el a fugit.
A crezut că a fugit singur. Dar s-a dovedit că din întâmplare, a luat ceva cu el care era a lor și acesta a devenit singurul lucru pe care nu și-l dorea și singurul lucru de care avea nevoie vreodată.
Della
Am fost tânără când m-am îndrăgostit de el, când mi-a schimbat viața și mi-a dat una nouă.
Părinții mei l-au cumpărat pentru forță de muncă ieftină la fel cum au făcut-o cu mulți alți copii, iar el își purta cicatricile ca dovezi.
La început, m-a urât și l-am putut înțelege ura.
Ani la rând, a fost cel mai rău dușman al meu, cel mai înverșunat protector și cel mai drag prieten.
Dar într-un final…m-a iubit.
Singura problemă era că mă iubea într-un mod cu totul diferit de felul în care îl iubeam eu.
Și încet, secretul meu ne-a îndepărtat.

Recenzie:

Această carte, de fapt, serie, a fost una dintre cele mai bune serii pe care am citit vreodată. Nici nu știu dacă o să fiu în stare să aștern toate sentimentele care m-a făcut să trăiesc citind, dar o să încerc să redau măcar câteva.
Am citit anul trecut chiar în această perioadă însă chiar și acum, mă cuprinde o stare de melancolie când mă gândesc la ea.
Nu am mai citit niciodată o poveste atât de profundă care să mă facă să râd și să plâng în același timp.

Nu sunt eu genul de persoană care plânge la cărți dar cartea asta a reușit să mă emoționeze atât de tare încât nu mi-am putut suprima lacrimile la final.

Povestea începe cu Ren, un băiat de zece ani care trăiește în sclavie. A fost cumpărat de familia McLary când avea doar opt ani și împreună cu alți 16 copii, trăiește lucruri îngrozitoare.
Într-o zi, el decide să evadeze, își pregătește un rucsac și fuge, însă povestea lui abia acum începe deoarece în rucsac va găsi o „surpriză” care îi va schimba toate planurile și viața. El o găsește pe Della, bebelușul familiei, strângând în mână o panglică albastră (de aici vine și titlul cărții ). Această panglică va avea o semnificație deosebită pentru cei doi însă nu vreau să dezvălui prea multe.
La zece ani, fără familie și cu un bebeluș, Ren încearcă să supraviețuiască pe străzile care îi sunt străine.

După cum am amintit mai sus, cartea începe cu Ren la zece ani și parcurge o perioadă de optsprezece ani. Ne redă toate greutățile pe care el și Della vor trăi pe parcursul acestor ani.
Povestea este din perspectiva lui Ren dar și a lui Della pe măsură ce ea crește. Suntem martori la maturizarea amândurora.
Povestea este împărțită în trecut și prezent. Prezentul fiind niște capitole din perspectiva lui Della, care așterne pe hârtie viața ei într-o lucrare pentru admiterea la facultate.
Relația dintre cei doi începe ca părinte/copil și frate/soră însă în timp ce timpul trece, Della începe să nutrească sentimente interzise pentru cel care toată lumea crede că este fratele ei.


Mi-a plăcut foarte mult evoluția celor doi, autoarea a reușit să redea fiecare aspect al vieții într-o formă profundă. Deși sunt aproape 10 ani diferență între cei doi, amândoi sunt doar copii și cresc împreună.
Oamenii cu care se vor întâlnii pe parcurs vor ajuta la formarea și maturizarea lor și îi vor schimba viața .

Finalul primului volum desigur se termină cu o răsturnare de situație la care sincer mă cam așteptam dar în același timp speram să nu fie așa.
Cei care vor să citească această carte trebuie să o facă cu o minte deschisă pentru că unele aspecte sunt redate foarte detaliat și ne arată o parte întunecată a vieții unde nu este totul roz și fericit.

Când am început cartea nu știam nimic despre ea și nu știam la ce să mă aștept și mă bucur că nu am citit recenzii și nu am luat spoilere pentru că asta a făcut lectura și mai profundă.

Punctaj: 5/5

Date:

Titlu original: The Boy & His Ribbon (The Ribbon Duet #1)

Autor: Pepper Winters

Limba: engleză

Pagini: 386

Un gând despre „Recenzie: The Boy & His Ribbon – Pepper Winters

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s