cartii · Distopii · Litera · recenzie

Recenzie: Captiv în labirint de James Dashner

Captiv în labirint, primul volum din seria omonimă de James Dashner

1905*Carte oferită de editura Litera pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Când Thomas se trezește într-un loc necunoscut, nu-și amintește decât cum îl cheamă. Mintea îi este ca o foaie albă. În jurul lui se află mai mulți băieți, care îi urează bun-venit în Poiană – un loc înconjurat de ziduri de piatră. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul în care au ajuns acolo și nici din ce motiv. Tot ceea ce știu este că, în fiecare dimineață, porțile de piatră către labirintul care îi înconjoară se deschid și că în fiecare seară se închid la loc. Și, la fiecare treizeci de zile, un nou băiat apare acolo, adus cu un lift. Așadar, Thomas era așteptat. Cu totul neașteptat, a doua zi este trimisă acolo și o fată – prima fată din grup. Și mai surprinzător decât sosirea ei este mesajul pe care îl aduce. Thomas ar putea fi mai important decât ar fi crezut vreodată. Numai de-ar putea să scoată la iveală secretele întunecate îngropate înăuntrul minții sale. Fanii seriei Jocurile foamei sau ai romanului Împăratul muştelor vor fi încântaţi să descopere o nouă aventură. Palpitant! Nu pierde continuarea! În curând, volumul al doilea al seriei, Încercările focului!

Recenzie:

Eram foarte nerăbdătoare să mă apuc de această carte, mai ales că şi filmul trebuie să apară în toamnă.

Am obiceiul să citesc mai întâi cartea şi după… să vizionez filmul de aceea m-am apucat de Captiv în labirint îndată ce am primit-o.
Deşi mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu atmosfera din carte iar începutul este putin slăbuţ cartea în sine este foarte bine scrisă. Autorl m-a surprins cu stilul lui de scriere, cu descrierile ample ale labirintului şi cu crearea acţiunii.9110365

Acţiune avem din plin, odată cu apariţia lui Thomas în labirint autorul ne dă mici indicii în legătura cu motivul sosirii lui.

Sunt împrăştiate bucăţele de puzzle-uri iar personajele noastre trebuie să descifreze toate indiciile labirintului dacă doresc să scape din misterioasa închisoare .
Fiecare personaj are rolul lui în poveste. Deşi amintirile lor sunt luate si habar nu au cum au ajuns într-un asemenea loc, fiecare personaj în parte este descris cu precizie.

Nou venitul Thomas care este şi naratorul cărţii, ştie că ceva nu este în regulă iar odata cu venirea Teresei, care este singura fată care a păşit vreodată în labirint, Thomas ştie că totul este pe cale să se schimbe.

Finalul este unul foarte surprinzător, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată iar cliffhangerul te face nerabdător să te apuci de următorul volum cât mai repede.6653e5b336a01016ebb6b1ca0eb3bca6

Presărat cu nişte monştrii înfiorători şi cu secrete inimaginabile, Captiv în labirint este începutul unei aventuri de neuitat. Cititorul va păşi într-o lume devastată şi plină de pericole, acţiunea continuua face ca cititorul să fie captivată până la ultima pagină.

Citat:
“Veniți după mine și fugiți ca și cum viața voastră ar depinde de asta. Pentru că depinde de asta.”

Ce mi-a plăcut: ideea autorului, labirintul, personajele, finalul
Ce nu mi-a plăcut: începutul puţin lent
Punctaj: 4/5

Date:

Titlu românesc: Captiv în labirint (Captiv în labirint #1)
Titlu original: The Maze Runner (The Maze Runner #1)
Autor: James Dashner
Pagini: 368
Editura: Litera
Traducere: Simona Toroscai
Comandă aici.
Copertă originală:

2 gânduri despre „Recenzie: Captiv în labirint de James Dashner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s